Оригінальні і неоригінальні запчастини

З кожним днем парк автомобілів безперервно росте. Незважаючи на високі ціни на паливо і багатокілометрові затори, автолюбителі не розлучаються зі своїми автомобілями, але рано чи пізно настає такий не приємний момент, як необхідність ремонту.

оригінальні та неоригінальні запчастини

На щастя на дворі 21 століття, час комп’ютерів та інтернету, що дозволяє не блукати по місту в пошуках необхідних запчастин. Потрібно тільки увімкнути комп’ютер і зробити запит в пошуковій системі і ви негайно отримаєте величезну кількість варіантів. Відразу ж виникає питання: чому на одну і ту ж деталь така різноманітність цін? Варто тільки розібратися і ми зустрічаємо такі поняття як оригінальні і неоригінальні запчастини. У чому ж різниця?

Що таке оригінальна деталь? Це деталь, яка безпосередньо поставляється на завод виробника автомобіля. Коли автомобіль готується до серійного виробництва, його виробник замовляє комплектуючі на заводах виробниках автомобільних деталей, які надалі поставлятимуться на конвеєр. На таких запчастинах вибита фірмова манкіровка виробника автомобіля і вони мають свій унікальний номер (оригінальний номер запчастини). Приміром, на складальний конвеєр заводу виробника автомобілів Skoda поставляються свічки запалення марки NGK або Bosch, шарові опори марки Lemforder, ремені приводу ГРМ Dayko. Перевагою оригінальних запчастин в першу чергу є висока якість деталей і гарантія самого заводу виробника автомобіля, хоча він і не виробляє ці деталі. Недоліком таких запчастин є досить висока вартість порівняно з не оригіналом.

Неоригінальні запчастини або дублікати – це вироби компаній, які спеціалізуються на виготовленні конкретної групи деталей і випускаються під своєю торговою маркою. Як правило, ці деталі виготовляються по ліцензії заводу виробника і іх якість контролюється відповідними спеціалістами. Спектр таких запчастин дуже високий від фільтрів до блоків керування. Наприклад, торгова марка Luk спеціалізується на випуску деталей зчеплення, Lemforder – деталі підвіски, рульового управління, Kayaba – амортизатори. Перевагою неоригінальних запчастин є відносно низька ціна порівняно з оригіналом, а їх якість не завжди гірша. Асортимент дублікатів набагато скромніше, тому що виробники намагаються випускати тільки необхідні запчастини. Конкуренція цієї групи запчастин дуже висока і виробники намагаються понизити вартість деталей за рахунок використання дешевшої сировини.

Купуйте запчастини в перевірених магазинах, які дорожать своєю репутацією і завжди допоможуть вам знайти правильне рішення у виборі запчастин для вашого автомобіля.